Følg os på LinkedIn

Forlæng dine dysers levetid med disse 4 teknikker til at udsætte slid

Dine dysers ydeevne er vigtig for både at opretholde produktkvalitet og forhindre ressourcespild. Med tiden vil dyser slides, men der findes flere teknikker, du med fordel kan anvende for at udsætte slid og forlænge dysernes levetid.

Omkostningerne ved at bruge slidte dyser kan være betydelige, da selv små ændringer i ydeevnen kan resultere i forringet produktkvalitet og spild af vand, kemikalier og energi. Som enhver anden komponent vil dine dyser slides med tiden – dog er der en række teknikker, du kan anvende for at forlænge dine dysers nyttige levetid:

1) Anvend dyser i et passende materiale

Dyser lavet af hårdere materialer giver generelt længere levetid. Rustfrit stål har naturligvis en større modstand mod slid end aluminium, mens karbider giver langt større modstand end rustfrit stål. Derudover kan du overveje korrosionsbestandigheden af dysematerialet. Hastigheden af korrosion på en dyse afhænger af flere faktorer, herunder de ætsende egenskaber ved den sprayede væske, dens koncentration, dens temperatur og egenskaberne af dysematerialet.

2) Tilføj filter eller anvend dyser med indbygget filter

Forringet dyseåbning og tilstopning skyldes typisk snavspartikler i den sprayede væske og er især almindeligt i systemer, der bruger kontinuerlig recirkulation. En løsning kan derfor være at tilføje et filter eller bruge dyser med indbygget filter til at fange større partikler og forhindre, at affald kommer ind i dysens åbning.

3) Nedsæt spraytrykket

Selvom det ikke altid er muligt at implementere, kan nedsættelse af trykket – som vil bremse væskens hastighed gennem åbningen – hjælpe med at reducere slid- og korrosionshastigheden.

4) Reducér mængden af slidende partikler eller koncentrationen af ætsende kemikalier

I nogle applikationer er det muligt at reducere mængden af ​​nedslidende partikler i væsken eller ændre størrelsen og formen på partiklerne for at reducere slideffekten. Derudover kan den ætsende aktivitet af en opløsning muligvis reduceres ved at bruge forskellige koncentrationer eller temperaturer afhængigt af de specifikke kemikalier.

Få en slidtest med SprayScan, og optimér dine dysers ydeevne

Claus Brandt – Salgsingeniør hos mt spray

Hos mt spray tilbyder vi test og analyse af dine dyser onsite i din produktion eller på vores værksted i Herlev. Med vores avancerede SprayScan-laserteknologi kan vi teste de vigtigste sprayegenskaber med stor nøjagtighed. Ud fra resultaterne rådgiver vi i konkrete optimeringer, der opretholder dine dysers ydeevne.

Læs mere om slid og vedligehold af dyser, og book en test her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os direkte på tlf. 4047 9635 eller cb@mt-spray.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet eller dine eksisterende sprayprocesser.

Beregn dine optimeringsmuligheder online

For at hjælpe dig med at undersøge muligheden for at optimere din produktion, har vi samlet en række onlineberegnere fra Spraying Systems Co. Prøv beregnerne online her.

Følg os på LinkedIn og bliv opdateret på moderne sprayteknologi

Spørg os om dyser

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4454 0454
th@mt-spray.dk

Claus Brandt

Claus Brandt

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4047 9635
cb@mt-spray.dk

Janne Pedersen

Janne Pedersen

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4414 3435
jp@mt-spray.dk

Laila Madsen

Laila Madsen

Internt salg
Tlf.: +45 4414 1552
lm@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk