Følg os på LinkedIn

Slidte dyser kan få betydelige omkostninger – sådan ved du, hvornår udskiftning er den rette løsning

Selvom der er ting, du kan gøre for at forlænge dysers levetid, vil de uundgåeligt slides over tid, og på et tidspunkt er udskiftning nødvendigt. Hvornår kommer an på betingelserne i din drift, og her er det bl.a. værd at beregne de ekstra omkostninger, du har ved at fortsætte med slidte dyser.

Regelmæssig inspektion og vedligehold af dine dyser kan hjælpe med at identificere slid og forlænge levetiden. Dog vil slid uundgåeligt opstå over tid, og på et tidspunkt er den eneste rette løsning at udskifte dyserne. Spørgsmålet er blot hvornår? Disse overvejelser kan hjælpe dig med at afgøre, om udskiftning er den rette løsning for dig:

Påvirker slidte dyser din produkt- eller proceskvalitet?

Hvis ja, skal dine dyser udskiftes, så snart slid er påvist. Selv små ændringer i ydeevnen, som ikke kan ses med det blotte øje, kan resultere i forringet produktkvalitet.

Er vandbesparelse en prioritet?

Hvis ja, skal dine dyser udskiftes, så snart slid er påvist. Slidte dyser kan resultere i overforbrug af vand og øvrige ressourcer.

Hvor mange penge bruger du ved at fortsætte med slidte dyser?

Det vil sige, hvad er de ekstra omkostninger til vand, kemikalier, elektricitet og bortskaffelse af spildevand? Og hvad koster det dig i forhold til at udskifte dyser? Overvej at beregne omkostningerne ved forskellige slidniveauer som 10 %, 15 % og 20 %. Dette vil forenkle fremtidige analyser, når omkostningerne ved ressourceforbrug stiger.

Er præcis spraykvalitet vigtig for din samlede proces?

Hvis ja, kan du med fordel fastsætte nogle forudbestemte datoer for dyseudskiftning. Mange virksomheder skifter for eksempel dyser under årlige eller halvårlige vedligeholdelsesstop.

Det betaler sig at inspicere dine dyser og beregne omkostningerne

Hvor hurtigt dyser slides, afhænger af flere faktorer, og beslutningen om udskiftning afhænger af de specifikke betingelser i din drift. Den bedste måde at forhindre et profittab på er at handle, før det bliver et problem. Det er ofte godt givet ud at bruge tid på en inspektion og beregne omkostningerne ved at bruge dyser, der overforbruger samt besparelserne, du kan opnå ved en udskiftning.

Få en slidtest med SprayScan, og optimér dine dysers ydeevne

Claus Brandt – Salgsingeniør hos mt spray

Hos mt spray tilbyder vi test og analyse af dine dyser onsite i din produktion eller på vores værksted i Herlev. Med vores avancerede SprayScan-laserteknologi kan vi teste de vigtigste sprayegenskaber med stor nøjagtighed. Ud fra resultaterne rådgiver vi i konkrete optimeringer, der opretholder dine dysers ydeevne.

Læs mere om slid og vedligehold af dyser, og book en test her…

Du er også altid velkommen til at kontakte os direkte på tlf. 4047 9635 eller cb@mt-spray.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet eller dine eksisterende sprayprocesser.

Beregn dine optimeringsmuligheder online

For at hjælpe dig med at undersøge muligheden for at optimere din produktion, har vi samlet en række onlineberegnere fra Spraying Systems Co. Prøv beregnerne online her.

Følg os på LinkedIn og bliv opdateret på moderne sprayteknologi

Spørg os om dyser

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4454 0454
th@mt-spray.dk

Claus Brandt

Claus Brandt

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4047 9635
cb@mt-spray.dk

Janne Pedersen

Janne Pedersen

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4414 3435
jp@mt-spray.dk

Laila Madsen

Laila Madsen

Internt salg
Tlf.: +45 4414 1552
lm@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk