Case: Bæredygtige dyser reducerer spild

Chipsproducent reducerede vandforbrug med 80 %

Bæredygtige ambitioner var med til at sætte fokus på driftsomkostninger og forbrug, hvor dyser med overkapacitet er en overset synder i produktionen.

Fødevareindustrien er en af ​​de mest vandintensive industrier, hvor vand både bruges under forarbejdning af fødevarer og til rengøring og sanitet. Der et stort potentiale for at opnå store besparelser på vandforbruget og dermed reducere driftsomkostninger, hvis der anvendes dyser med den rette kapacitet i produktionen.

Dyser til rengøring med for stor kapacitet

Inden for rengøring medfører dyser, der er overdimensioneret i forhold til opgavens omfang, et større vandforbrug end nødvendigt. Overdimensionering var også tilfældet, da en chipsproducent med bæredygtige ambitioner, fik gennemgået sin produktion med forventningen om at mindske vandforbrug uden at gå på kompromis med de høje hygiejnekrav og den effektive rengøring.

80 % reduktion af vandforbruget

Efterfølgende test af dyser med en lavere strømningshastighed bekræftede, at der ikke var nogen forskel i rengøringseffektiviteten af ​​de to dyser, men at den tilpassede kapacitet havde reduceret vandforbruget med hele 80%. De bæredygtige testresultater har nu fået chipsproducenten til at undersøge flere steder i produktionen, hvor der kan optimeres i forhold til at reducere ressourcespild.

Vil du også optimere din produktion?

Vi tilbyder kompetent rådgivning og effektiv sparring med udgangspunkt i dit udstyr og dine udfordringer. Kontakt os og lad os undersøge muligheden for at optimere din produktion.

Rengøring

Rengøring - Effektive dyse- og sprayløsninger fra MT Spray

Spørg os om dyser

Danmarks største dyse-knowhow. Få ekspertviden her:

Claus Brandt

Claus Brandt

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4047 9635
cb@mt-spray.dk

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4020 3272
th@mt-spray.dk

Pernille Skøtt

Pernille Skøtt

Internt salg
Tlf.: +45 4454 0454
ps@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk

Teknik og faglighed direkte til dig

Vi er først med den nyeste spray-teknologi