Følg os på LinkedIn
Nødder coated med chokolade

Nyt setup til coating øger effektiviteten med 78% hos chokoladeproducent

I processer med tyktflydende væsker kan restdråber, der drypper efter en sprøjteproces, både forårsage at dysen tilstoppes og påvirke kvaliteten af slutproduktet – eksempelvis som følge af uensartet coating. Den udfordring kan på tværs af produktioner undgås ved anvendelse af 2-stofsdyser og automatiseret spraystyring.

I en produktion med chokoladeovertrukne nødder oplevede producenten svære udfordringer med efterdryp. Konsekvensen var uens tykkelse på coating af chokolade og utilsigtet nedetid i forbindelse med vedligehold af tilstoppede dyser. For at løse problemet valgte producenten at udskifte det eksisterende dysesetup til et komplet automatiseret spraystyringssystem med 2-stofsdyser med en lang række fordele til følge.

Dysesetup med en tilbagebetalingstid på 1 uge

Automatiseret spraystyring gør det muligt for producenten at regulere spraymængde og væskens temperatur – for dermed at sikre ensartet tykkelse på coatingen. Dertil gør anvendelsen af 2-stofsdyser det muligt for producenten at reducere spild såvel som tilstopning ved 1; at stoppe strømmen i det øjeblik, der lukkes for lufttilførelsen og 2; at opnå enkel adgang til at rense dysen.

Løsningens effektive udnyttelse af ressourcer og reducering af den massive nedetid, der hidtil var forbundet med vedligehold af de tilstoppede dyser, øgede produktionens effektivitet så markant at tilbagebetalingstiden på producentens dysesetup kun var én uge.

2-stofsdyser til coating, befugtning, gaskøling og NOx-kontrol

Hos mt spray har vi ekspertviden om den nyeste sprayteknologi og et bredt udvalg af 2-stofsdyser, der giver forskellige muligheder for at opnå præcis den ydeevne, du har brug for. Se hele vores sortiment af 2-stofsdyser her.

Anvender du dyser med den rette kapacitet?

Overdimensioneret dysesetup er en af de største syndere, når det kommer til ressourcespild inden for spray. Vil du vide om, du anvender dyser med den rette kapacitet i din produktion, så prøv vores online beregnere her.

Spørg os om dyser og få kompetent rådgivning og sparring

Du er også velkommen til at kontakte os for råd og vejledning om den optimale løsning til dit behov.

Brochure

Download brochure omhandlende Air Atomizing Nozzles

Hovedkatalog – Air Atomizing Nozzles

Beregn dine optimeringsmuligheder online

For at hjælpe dig med at undersøge muligheden for at optimere din produktion, har vi samlet en række onlineberegnere fra Spraying Systems Co. Prøv beregnerne online her.

Følg os på LinkedIn og bliv opdateret på moderne sprayteknologi

Spørg os om dyser

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4454 0454
th@mt-spray.dk

Claus Brandt

Claus Brandt

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4047 9635
cb@mt-spray.dk

Janne Pedersen

Janne Pedersen

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4414 3435
jp@mt-spray.dk

Laila Madsen

Laila Madsen

Internt salg
Tlf.: +45 4414 1552
lm@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk