Få ekspertviden
Effektive tankrensningsdyser fra mt spray

Fødevareproducent sparede 69 liter vand per minut

Produktivitet og ressourceforbrug i forbindelse med rengøring af tanke er ofte et overset område i fødevareindustrien, da CIP-processen rummer et stort potentiale for optimering.

Vandforbrug, energi til opvarmning, spildevandsafgift, prisen på kemikalier og nedetid på anlægget kan løbe op i mange tusinde kroner per CIP-rengøring. I samarbejde med mt spray blev en kundes ambition om at effektivisere produktiviteten en realitet, da udskiftning af en forældet brusekugle resulterede i frigørelse af mere tid til produktionen.

Hårdere spuleeffekt på tankvæggen

Med den nye tankrengøringsdyse sparede fødevareproducenten 69 liter vand per minut, og ved den efterfølgende optimering af CIP-programmet kunne der i alt reduceres 30 % af den samlede CIP-tid. Det store vandflow fra den gamle brusekugle blev ved installation af den roterende MicroRokon konverteret til høj væskehastighed ud af dysen, som derved gav en hårdere spuleeffekt på tankvæggen og en mere effektiv rengøring. De bæredygtige resultater har nu fået kunden til at undersøge andre dele af produktionen, hvor der er mulighed for øget produktivitet gennem optimerede dyse-løsninger.

MiniRokon til test var overbevisende

Ved at udlåne en MicroRokon til test hos kunden var det muligt at evaluere effekten i forhold til den nuværende dyse-løsning. Allerede fra start blev der skruet ned for flowet på pumpen, og ved at justere tiderne for de enkelte recepttrin blev CIP-tiden reduceret kraftigt. Udover at tilbagebetalingstiden kunne måles i måneder, mindskede fødevareproducenten også sit CO2 aftryk, hvilket er et vigtigt parameter, når det grønne regnskab skal indleveres og offentliggøres.

Vil du også optimere din produktion?

Vi tilbyder kompetent rådgivning og effektiv sparring med udgangspunkt i dit udstyr og dine udfordringer. Kontakt os og lad os undersøge muligheden for at optimere din produktion.

Rengøring

Rengøring - Effektive dyse- og sprayløsninger fra mt spray

Dyse-beregnere

Vi har samlet en række onlineværktøjer, så du hurtigt kan beregne dit dysebehov, og se om du kan optimere.

Spørg os om dyser

Vi rådgiver i bæredygtige optimeringer af sprayteknologi til alle industrier.
Kontakt os og lad os undersøge muligheden for at optimere din produktion.

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Michael Stenderup

Michael Stenderup

Salgschef, Fyn/Sjælland
Tlf.: +45 4047 9635
ms@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4020 3272
th@mt-spray.dk

Pernille Skøtt

Pernille Skøtt

Internt salg
Tlf.: +45 4454 0454
ps@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk

Teknik og faglighed direkte til dig

Vi er først med den nyeste spray-teknologi