Følg os på LinkedIn
Dyseløsning til Thorsbro Vandværk

Cases Thorsbro Vandværk

Ny dyseløsning giver store besparelser for historisk vandværk

Ved moderniseringen af Thorsbro Vandværk i Ishøj arbejdes der med nye strategier og løsninger for at optimere og minimere vandtab. Her har en ny dyseløsning til rensningen af filtertanke vist positive resultater for både rensetid og vandforbrug.

I Danmark er der stort fokus på at minimere vandtab på vandværker, og ifølge Miljøstyrelsen er de danske vandværker også blandt verdens bedste til lige netop dette. En del af den danske succes skyldes, at vi i Danmark er gode til at anvende nye teknologier, metoder og viden til at optimere og modernisere de danske vandværker.

Stort vandforbrug ved rensning af filtertanke

Det historiske Thorsbro Vandværk har siden 1908 leveret drikkevand til København og omegn. Her har rensningen af vandværkets filtertanke ved idriftsættelse af anlæg hidtil foregået ved at tankene er blevet fyldt med vand, som efterfølgende er løbet ud gennem et dæksel i toppen af tanken. Denne metode er både tidskrævende og medfører et stort vandforbrug. Derfor er der i forbindelse med moderniseringen af vandværket blevet testet nye løsninger til rensning af filtertankene.

Spørg os om dyser

Torben Holm – Salgsingeniør hos mt spray

Torben Holm
Tlf.: +45 4454 0454

Claus Brandt – Salgsingeniør hos mt spray

Claus Brandt
Tlf.: +45 4047 9635

Janne Pedersen – Salgsingeniør hos mt spray

Janne Pedersen
Tlf.: +45 4414 3435

Byggeri af Thorsbro Vandværk

Onsite test af moderne sprayteknologi viste markante besparelser

I samarbejde med os hos mt spray blev vores roterende og væskedrevne tankrensningsdyser testet onsite, da de i andre sammenhænge har vist positive resultater i forhold til vandforbrug og skylningens effekt.

Vi testede ud fra krav til sprayens slagkraft, energiforbrug og rensetid, og efter den første uge af testperioden var rensetiden reduceret fra 16 timer til 2 timer. Den markant kortere rensetid reducerede også vandforbruget, hvilket gav besparelser på vandudledningsafgiften på hele 85.000 kr. alene efter den første uge. Efter den succesfulde testperiode er den nye dyseløsning blevet fuldt implementeret på Thorsbro Vandværk.

Spørg os om dyser og få kompetent rådgivning og sparring

Hos mt spray har vi ekspertviden om den nyeste sprayteknologi. Vil du vide mere om tankrensning eller onsite test af dyser og dyseløsninger i din produktion, så er du velkommen til at kontakte os.

Lær, hvordan vores sprayteknologi kan forbedre din drift

Beregn dine optimeringsmuligheder online

For at hjælpe dig med at undersøge muligheden for at optimere din produktion, har vi samlet en række onlineberegnere fra Spraying Systems Co. Prøv beregnerne online her.

Følg os på LinkedIn og bliv opdateret på moderne sprayteknologi

Spørg os om dyser

Marianne Tofte

Marianne Tofte

Direktør
Tlf.: +45 4454 0454
mt@mt-spray.dk

Torben Holm

Torben Holm

Salgsing., Jylland
Tlf.: +45 4454 0454
th@mt-spray.dk

Claus Brandt

Claus Brandt

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4047 9635
cb@mt-spray.dk

Janne Pedersen

Janne Pedersen

Salgsing., Sjælland og Fyn
Tlf.: +45 4414 3435
jp@mt-spray.dk

Laila Madsen

Laila Madsen

Internt salg
Tlf.: +45 4414 1552
lm@mt-spray.dk

Elsebeth Møller Bock

Elsebeth Møller Bock

Internt salg og bogholderi
Tlf.: +45 4454 0454
emb@mt-spray.dk